Home » Geen categorie » Van Uytvanck drie maanden out met enkelblessure

Van Uytvanck drie maanden out met enkelblessure

Van Uytvanck drie maanden out met enkelblessure

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-53) zal drie maanden geen tennispartijen spelen. Ze moet binnenkort een medische ingreep ondergaan aan haar rechterenkel en mist daardoor het volgende Fed Cup-duel, Roland Garros en de Olympische Spelen.

Van Uytvanck, de nummer twee bij de Belgische vrouwen, wordt binnenkort geopereerd aan de rechterenkel en zal drie maanden buiten strijd zijn. Door deze operatie mist ze enkele belangrijke tennistoernooien. Ze zal over een drietal weken niet kunnen deelnemen aan de Fed Cup ontmoeting tegen Servië in het weekend van 16-17 april. Daarnaast zal ze ook afwezig zijn op Roland Garros, waar ze vorig jaar schitterde in de kwartfinale.

Door de drie maanden afwezigheid zal Van Uytvanck ongeveer 573 punten verliezen en uit de top honderd tuimelen. Tenslotte moet ze ook een kruis maken over de Olympische Spelen in Rio De Janeiro want de deelname aan de Spelen zal bepaald worden op basis van de rankings van 6 juni. “Dit was voor Alison Van Uytvanck geen gemakkelijke beslissing, maar het is de enige manier om weer volledig speelklaar te geraken”, zegt Tennis Vlaanderen in een mededeling.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws