Home » Grand Slam » Roland Garros » Van Uytvanck en Goffin in actie op dag 2 Roland Garros

Van Uytvanck en Goffin in actie op dag 2 Roland Garros

Van Uytvanck en Goffin in actie op dag 2 Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 2 van Roland Garros komen twee Belgen in actie. Alison Van Uytvanck (WTA-93) begint al om 11 uur aan haar allereerste partij op de hoofdtabel van Roland Garros, terwijl David Goffin (ATP-106) probeert om zijn eerste partij waar hij gisteren al aan begon was, af te werken.

Bij een 1-1-stand in sets tussen David Goffin en Jurgen Melzer (ATP-56) werd de partij door de duisternis stilgelegd. Zij nemen de draad terug op vanaf ongeveer 13.00 uur.

Ook Alison Van Uytvanck komt vandaag aan de bak. Zij speelt voor de allereerste keer op de hoofdtabel van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Haar tegenstandster is de kwalificatiespeelster Tamira Paszek (WTA-155). Toch valt die laatste zeker niet te onderschatten. Zo stond ze een tijdje geleden nog 26ste op de ranglijsten en verrasste ze alles en iedereen door het op Wimbledon bijzonder goed te doen. Voor Van Uytvanck en Paszek wordt het het eerste onderline duel.

Voor de rest is het op dag 2 uitkijken naar het aantreden van topreekshoofden Sharapova (WTA-8), Nadal (ATP-1), Djokovic (ATP-2) en Wawrinka (ATP-3). Ook de partij tussen Sam Stosur (WTA-18) – ex-US Open-kampioene en gravelbeest – en Monica Puig (WTA-41) – die vorige week nog een graveltitel won – belooft een geanimeerd rondje powertennis te worden. De match to watch is echter de veteranenpartij tussen ervaren rotten Davydenko (ATP-92) en Haase (ATP-50). Normaal zou Haase als favoriet moeten starten, maar het mooie aan de partij is dat Davydenko altijd verrassend uit de hoek kan komen. Place to be: court 14 vanaf 11.00 uur.

[alert type=”info” title=”Programma dag 2″]

R1: David Goffin (ATP-106) vs. Jurgen Melzer (AUT | ATP-56), vervolg 4-6 7-5 *0-0
Court 3, 2de partij vanaf 11.00 uur

R1: Alison Van Uytvanck (WTA-93) vs. [Q] Tamira Paszek (AUT | WTA-155)
Court 8, 11.00 uur

Match to watch
R1: Nicolas Davydenko (RUS | ATP-92) vs. Robin Haase (NED | ATP-50)
Court 14, 11.00 uur

Het volledige programma van dag 2 kan je hier vinden[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws