Home » Geen categorie » Van Uytvanck en Mestach starten jaar met overwinning

Van Uytvanck en Mestach starten jaar met overwinning

Van Uytvanck en Mestach starten jaar met overwinning

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel An-Sophie Mestach als Alison Van Uytvanck (foto) hebben de start van hun nieuwe seizoen niet gemist. Ze wonnen beiden hun eerste kwalificatiematch van de ASB Classic in Auckland (International; $ 250 000).

In Auckland kreeg vierde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-106) de eer om het nieuwe tennisseizoen op gang te schieten. Tegen de Tsjechische Renata Voracova (WTA-169) had ze al twee keer eerder gewonnen, maar dat was telkens na drie zware sets. Het stond dus buiten kijf dat het niet zomaar een gezondheidswandelingetje zou worden voor Ali.

Dat werd ook meteen duidelijk in de eerste set. Beide speelsters hielden elkaar in evenwicht en lieten hun opslag een keer afsnoepen. Het logische gevolg was dan ook een tiebreak. Ook daar gaf geen van beide speelsters een duimbreed toe. Kansen bleven wisselen, maar uiteindelijk was het Van Uytvanck die de set op het nippertje pakte: 9-7. In de tweede set ongeveer hetzelfde verhaal. Geen van beide speelsters boog, en hoewel de ene break de andere opvolgde, kon geen enkele speelster een definitieve voorsprong nemen. In opnieuw een tiebreak keek Van Uytvanck plots tegen setpunten op, maar die werkte ze allemaal knap weg. Het matchpunt even later was wel raak: 8-6.

Voor An-Sophie Mestach werd het niet zo afzien. Tegen de Australische wildcard Sacha Jones (NR) had het Belgische tweede reekshoofd de touwtjes continu stevig in handen. Hoewel ze in de eerste set nog wel een break moest toestaan, kon ze door zelf drie keer te breaken makkelijk de set binnenrijven: 6-3. In de tweede set was daarna alle spanning verdwenen. Jones probeerde nog wel, maar Mestach had geen enkel genaden: 6-0.

In de tweede kwalificatieronde wacht voor Mestach een moeilijkere opdracht. Met de Amerikaanse Anna Tatishvilli (WTA-146) treft ze namelijk de ex-nummer 50 van de wereld. An-So en Tatishvilli nemen het voor de eerste keer tegen elkaar op. Ook voor Van Uytvanck wacht een duel met een onbekende. De Tsjechische Lucie Hradecka (WTA-154) kan echter ook heel wat adelbrieven voorleggen, met als uitschieter plaatsje 41 in 2011. Wie drie kwalificatierondes overleeft, mag naar de hoofdtabel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws