Home » WTA » Van Uytvanck en Minnen naar tweede ronde Palermo, vandaag opnieuw heel wat Belgen in actie

Van Uytvanck en Minnen naar tweede ronde Palermo, vandaag opnieuw heel wat Belgen in actie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA D-125) en Greet Minnen (WTA D-156) hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Palermo (Italië, International).

Minnen sneuvelde eerder in de kwalificaties voor de hoofdtabel van het enkelspel, maar komt aan de zijde van haar vriendin Van Uytvanck wel nog in actie in het dubbelspel. In hun eerste ronde samen wonnen ze in twee sets van de Duits/Britse tandem Vivian Heisen (WTA D-168) en Emily Webley-Smith (WTA D-150): 6-4 en 6-4.

In de tweede ronde wacht de Belgen mogelijks een onderonsje met Yanina Wickmayer (WTA D-99) en Laura Siegemund (WTA D-59). De derde reekshoofden komen vandaag in actie tegen een Italiaans duo.

Belgendag

Naast Wickmayer in het dubbelspel, komen er vandaag ook drie Belgen in het enkelspel in actie. Van Uytvanck (WTA-57) staat voor een loodzware opdracht tegen Petra Martic (WTA-15), vijfde reekshoofd Elise Mertens (WTA-23) opent tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-50) en Kirsten Flipkens (WTA-77) neemt het op tegen Liudmila Samsonova (WTA-117).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS