Home » Grand Slam » US Open » Van Uytvanck en Minnen schitteren als koppel op US Open Pride

Van Uytvanck en Minnen schitteren als koppel op US Open Pride

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Donderdagavond vond in New York de US Open Pride plaats, een evenement dat in het teken staat van de LGBTQ+ gemeenschap.

In een volgepakt Chase Center vond, geleid door journalist Nick McCarvel, een panelgesprek plaats. Onder de genodigden o.a. gewezen kampioene Billie Jean King, maar ook tenniskoppel Alison Van Uytvanck (WTA-66) en Greet Minnen (WTA-120).

De Belgische vriendinnen vertelden er over hun ervaringen en willen een voorbeeld zijn voor andere holebi’s. “We zijn dolgelukkig samen en willen dat aan de wereld tonen”, vertelde Van Uytvanck. “Wij zijn niet anders dan anderen en hopen dat we mensen kunnen inspireren om, op hun eigen tempo, voor hun geaardheid uit te komen.”

Geen grote stap

“Ons outen voor de wereld was geen grote stap voor ons”, verklaarde Minnen op haar beurt. “We hadden onze familie al op de hoogte gebracht, wat voor ons een grotere stap was. Ongelofelijk dat we alleen maar positieve reacties hebben gekregen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden