Home » WTA » Van Uytvanck en Minnen vlot naar tweede ronde in Melbourne

Van Uytvanck en Minnen vlot naar tweede ronde in Melbourne

Van Uytvanck en Minnen vlot naar tweede ronde in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Yarra Valley Classic (WTA 500) in Melbourne hebben Alison Van Uytvanck (WTA-65) en Greet Minnen (WTA-110) zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde.

Van Uytvanck ging als een wervelwind tekeer tegen Su-Wei Hsieh (WTA-68). De 35-jarige Taiwanese keek in de eerste set al snel tegen een droge 4-0 aan en wist amper twee spelletjes te winnen: 6-2 voor Ali.

In de tweede set ging de Grimbergse door op haar elan. Na 58 minuten speeltijd maakte ze het helemaal af: 6-0.

In haar tweede ronde wacht Van Uytvanck andere koek: de Spaanse gewezen grandslamkampioene en zesde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-15).

(lees verder onder de Instagram post)

Minnen

Van Uytvanck’s verloofde Minnen kreeg een heel andere speelster tegenover zich in haar eerste ronde. De 20-jarige Olga Danilovic (WTA-183) brak zowel in de eerste als in de tweede set door de opslag van de Belgische, maar die kon de situatie telkens rechttrekken. Na 1 uur en 21 spelen won ze met twee keer 6-4.

Net als haar vriendin mag ook Minnen haar beentjes insmeren voor ronde twee. Daarin wacht de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-47), vorig jaar nog halve finaliste op Roland Garros. Podoroska, veertiende reekshoofd in Melbourne, versloeg in haar eerste ronde de Britse Francesca Jones (WTA-245) met 6-1 en 6-3.

(lees verder onder de Instagram post)

Dubbelspel

In het dubbelspel werd Van Uytvanck (WTA D-102) eerder al uitgeschakeld. Ysaline Bonaventure (WTA-123) kwam ook al in actie op de Yarra Valley Classic, maar verloor meteen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws