Op het grastoernooi van Surbiton (Groot-Brittannië, W100) hebben Alison Van Uytvanck (WTA-54) en Yanina Wickmayer (WTA-153) zich geplaatst voor de kwartfinale. Greet Minnen (WTA-149) moest haar meerdere erkennen in het derde reekshoofd.

Van Uytvanck kwam als topreekshoofd aan de start in Surbiton en plaatste zich met een vlotte 6-1 en 6-4 zege tegen de Australische kwalificatiespeelster Lizette Cabrera (WTA-258) voor de tweede ronde. Daarin moest de Grimbergse aan de bak tegen de Amerikaanse Caroline Dolehide (WTA-196). Van Uytvanck trok met 6-4, 3-6 en 6-4 aan het langste eind, de partij duurde ruim twee uur. In de kwartfinale wacht een duel met de Amerikaanse tiener Caty Mcnally (WTA-192).

Wickmayer zorgde voor een stunt door de als zesde geplaatste Viktorija Golubic (WTA-79) te kloppen in de tweede ronde. Onze landgenote zette haar Zwitserse opponente met 6-1 en 7-6 (5) opzij. Wickmayer ontmoet in de kwartfinale tweede reekshoofd Tatjana Maria (WTA-57) of Vera Lapko (WTA-102).

Voor Minnen zit het toernooi erop. Onze landgenote moest na 1 uur en 12 minuten haar meerdere erkennen in derde reekshoofd Alison Riske (WTA-62). De Amerikaanse trok met 6-4 en 6-2 aan het langste eind.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.