Home » Geen categorie » Van Uytvanck en Wickmayer op één wedstrijd van hoofdtabel in Luxemburg

Van Uytvanck en Wickmayer op één wedstrijd van hoofdtabel in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-85) en Yanina Wickmayer (WTA-119) staan op één wedstrijd van de hoofdtabel op het WTA-toernooi van Luxemburg (Luxemburg, $ 250 000). Ze gingen beiden verder na opgave van hun tegenstandster. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck stond in haar tweede kwalificatiewedstrijd tegenover Barbara Haas (WTA-171). De eerste set ging met 6-7(4) naar de Oostenrijkse, maar Van Uytvanck won de tweede set met 6-0. Bij een 4-1 stand in het voordeel van onze landgenote gooide Haas de handdoek. In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met de Zwitserse veterane Patty Schnyder (WTA-160). Van Uytvanck won hun vorige duel in Brussel in 2011.

Ook Wickmayer staat op één wedstrijd van de hoofdtabel. ‘Wicky’ leidde met 5-2 in de eerste set tegen Alexandra Cadantu (WTA-152), toen de Roemeense de handdoek gooide. In de beslissende kwalificatieronde neemt ze het op tegen de Duitse Antonia Lottner (WTA-208).

Elise Mertens (WTA-38) en Kirsten Flipkens (WTA-74) staan rechtstreeks op de hoofdtabel en spelen maandag hun eerste wedstrijd. Mertens opent tegen Sara Sorribes Tormo (WTA-94), Flipkens strijdt tegen Beatriz Haddad Maia (WTA-58).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER