Home » Geen categorie » Van Uytvanck en Wickmayer starten goed in Hong Kong

Van Uytvanck en Wickmayer starten goed in Hong Kong

Van Uytvanck en Wickmayer starten goed in Hong Kong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck en Yanina Wickmayer hebben zich vlot geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Hong Kong ($ 250 000). Zowel Van Uytvanck als Wickmayer moesten geen set prijs geven.

De laatste rechte lijn van seizoen 2014 wordt door Alison Van Uytvanck (WTA-91) en Yanina Wickmayer (WTA-62) ingezet in Hong Kong. Wickmayer, het zesde reekshoofd, had in elk geval geluk met de loting. Tegen de Russische kwalificatiespeelster Elizaveta Kulichkova (WTA-220) begon Wicky als grote favoriet. Maar ook Van Uytcanck mocht zeker niet klagen over haar loting. Met een eerste ronde tegen de Poolse Katarzyna Piter (WTA-122) kreeg ook zij een haalbare kaart voorgeschoteld.

Zowel Van Uytvanck en Wickmayer maakten die verwachtingen ook waar. Toch begon Wickmayer niet geweldig aan haar partij. Ze had duidelijk tijd nodig om te wennen aan de drukkende hitte in Hong Kong, terwijl Kulichkova zich in de kwalificaties al had kunnen aanpassen. Bij 2-4 schakelde de Belgische echter een tandje hoger. Ze wachtte langer af en dwong haar tegenstandster meer en meer in de fout in plaats van altijd zelf voor de winner te gaan. En dat loonde, want met zes games op rij kantelde Wicky de partij: 6-4 en 2-0. Met een break liet ze Kulichkova nog wel even terug in de partij komen, maar daarna zette ze orde op zaken. Bij haar achtste matchpunt kon ze de partij afmaken: 6-4.

Even later was het ook de beurt aan Alison Van Uytvanck om haar eerste ronde af te werken. In tegenstelling tot Wickmayer startte zij wel goed aan haar partij. Vanaf de eerste balwisseling zette ze Piter onder druk en die kreeg geen enkele kans. Met een sterke opslag haalde ze keer op keer haar opslagspelletjes makkelijk binnen en kon ze al snel beginnen met het bestoken van Piters service. Van alle opslagen die op haar afgevuurd werd, won Ali maar liefst de helft. Met een simpele 6-2 en 6-1-overwinning huppelde Van Uytvanck dan ook snel een ronde verder.

In de tweede ronde neemt Wickmayer het op tegen thuisspeelster SaiSai Zheng (WTA-102). In 2013 speelden zij al eens tegen elkaar, en toen was het Wickmayer die makkelijk aan het langste eind trok. Voor Van Uytvanck wacht er echter een moeilijkere opdracht. Zij moet naar alle waarschijnlijkheid namelijk de baan op tegen tweede reekshoofd Daniela Hantuchova (WTA-57). Daarvoor moet de Slowaakse wel nog voorbij wildcard Ling Zhang (WTA-219) geraken.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws