Home » Grand Slam » Wimbledon » Van Uytvanck grijpt naast plaats in kwartfinale op Wimbledon

Van Uytvanck grijpt naast plaats in kwartfinale op Wimbledon

Alison Van Uytvanck (WTA-47) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale van Wimbledon. Ze kon een goede start niet vasthouden tegen het veertiende reekshoofd.

Het sprookje van Van Uytvanck op het Londense gras zit erop. De Grimbergse moest haar meerdere erkennen in de 21-jarige Russische Daria Kasatkina (WTA-14). Net als enkele weken geleden ging de Belgische onderuit in drie sets.

Van Uytvanck begon het beste aan de wedstrijd en greep meteen de leiding. Die voorsprong moest ze echter kort daarop weer afgeven. Hetzelfde scenario herhaalde zich in het zesde en zevende spelletje waar de Belgische haar break voorsprong meteen weer inleverde. Bij 5-5 ging Kasatkina door de opslag van Van Uytvanck en mocht serveren voor de wedstrijd. Ali brak terug en dwong een tiebreak af. Hierin redde ze een setpunt en kwam knap op een set voorsprong.

Hoge foutenlast nekt de Belgische

In het derde spelletje van de tweede manche kon Van Uytvanck opnieuw voor de break zorgen maar wederom gaf ze die voorsprong meteen weer uit handen. Kasatkina kwam beter in de partij en nam een 2-4 voorsprong. Die bleek genoeg om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen.

In de derde set ging het snel bergaf voor Van Uytvanck. Ze kwam al gauw op een dubbele break achterstand en die achterstand bleek fataal. Bij 2-5 redde ze wel nog twee wedstrijdpunten op haar eigen opslag maar in het daaropvolgende spelletje serveerde Kasatkina eenvoudig uit.

Na 2 uur en 8 minuten stond de 7-6 (6), 3-6 en 2-6 nederlaag voor Van Uytvanck vast. De Belgische sloeg wel de meeste winnende slagen (42 vs. 31) maar daar stonden teveel onnodige fouten tegenover (38 vs. 17). Geen eerste kwartfinale voor de Grimbergse op Wimbledon maar wel een knap toernooi dat haar volgende week een nieuwe hoogste ranking zal opleveren.