Home » Geen categorie » Van Uytvanck kan net niet stunten bij comeback, ook Flipkens onderuit

Van Uytvanck kan net niet stunten bij comeback, ook Flipkens onderuit

Van Uytvanck kan net niet stunten bij comeback, ook Flipkens onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-132) is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen bij haar comeback. In de eerste ronde van de Ricoh Open in Rosmalen ($ 250 000) verloor ze nipt van topreekshoofd Belinda Bencic (WTA-8). Ook Kirsten Flipkens (WTA-61) verloor in de openingsronde.

Van Uytvanck speelde in Rosmalen haar eerste enkelmatch sinds haar voetblessure. In de eerste set miste ze nog wat ritme, wat resulteerde in 2-6 setwinst voor de Zwitserse. In de tweede set kwam onze landgenote op een 5-1 voorsprong, maar ze kon het tweemaal niet afmaken op haar eigen service. Bencic moest bij 5-4 serveren om in de set te blijven, en dankzij een dubbele fout op setpunt ging de set met 6-4 alsnog verdiend naar Van Uytvanck. In de derde set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, ze beiden kregen kansen maar uiteindelijk moest de tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Bencic met 6-7(3) aan het langste eind.

Flipkens kon geen vuist maken tegen de Japanse kwalificatiespeelster Risa Ozaki (WTA-124). Ze was de hele tijd op achtervolgen aangewezen en verloor na 1 uur en 27 minuten met 4-6 en 2-6.

In het dubbelspel verloor Elise Mertens (WTA D-83) nipt aan de zijde van Demi Schuurs (WTA D-90). Donderdag strijdt Mertens tegen Aleksandra Krunic (WTA-119) om een plaats in de kwartfinale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws