Home » Brussels Open » Van Uytvanck kent tegenstandster in Brussel

Van Uytvanck kent tegenstandster in Brussel

Van Uytvanck kent tegenstandster in Brussel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck heeft er lang op moeten wachten, maar kent nu haar tegenstandster in de eerste ronde van de Brussels Open (premier, $ 690 000).

Alison Van Uytvanck (WTA-163) treedt in de eerste ronde aan tegen de achttienjarige Kazachse Yulia Putintseva (WTA-105). Zij veroverde haar plaats op de hoofdtabel door in de laatste kwalificatieronde de Amerikaanse Coco Vandeweghe uit te schakelen in drie sets.

Putintseva haar belangrijkste resultaten van dit jaar zijn haar zeges tegen Christina McHale (toen WTA-35) op de Australian Open en tegen Brits talent Laura Robson (toen WTA-43) in Dubai en door de moeilijkheden waarin ze Serena Williams (WTA-1) in Madrid in de eerste set bracht. Putintseva en Van Uytvanck hebben elkaar nog maar ooit één keer eerder ontmoet. In 2011 keken ze elkaar recht in de ogen op het juniorentoernooi van Roland Garros. Nadat Van Uytvanck toen de eerste set won (6-3), nam Putintseva het commando over en pakte ze de twee volgende sets (6-1 en 6-2). Van Uytvanck heeft echter al bewezen dat ze in Brussel keer op keer haar beste spel weet boven te halen, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Deze eerste ronde-partij heeft ook rechtstreekse gevolgen voor Roland Garros. Wanneer Alison Van Uytvanck wint, dan moet ze namelijk woensdag haar tweede ronde spelen, en dat is precies de dag dat Roland Garros start. Winst betekent dus geen kwalificaties op Roland Garros, maar verlies betekent echter een verlies van heel wat punten, aangezien Van Uytvanck vorig jaar de kwartfinales bereikte (120 WTA-punten). Verlies zou dan ook betekenen dat Alli terug uit de top-200 wordt geslingerd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws