Home » Grand Slam » Roland Garros » Van Uytvanck knalt naar de tweede ronde op Roland Garros

Van Uytvanck knalt naar de tweede ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-113) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Ze versloeg de Japanse Naomi Osaka (WTA-55) in straight sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische moest het voor het eerst opnemen tegen het 19-jarige talent uit Japan. De kwartfinaliste van 2015 moest zich plaatsen voor de hoofdtabel via de kwalificaties en heeft dus al drie wedstrijden in de benen. In de openingsset konden beide spelers kansen creëren op de opslag van de tegenstander. Van Uytvanck kon één keer meer breaken wat haar een 6-3 setwinst opleverde.

In de tweede manche hielden beide spelers elkaar beter in evenwicht. De Belgische kon als eerste een break scoren, maar moest daarna haar opslag zelf weer inleveren. In de eindfase van de tweede set kon Van Uytvanck de opslag van Osaka onder druk zetten en slaagde erin om een cruciale break te nemen. Ze mocht zelf de wedstrijd uitserveren en bij het vierde wedstrijdpunt was het raak. Na net geen anderhalf uur wedstrijd stond de 6-3, 7-5 overwinning vast.

Van Uytvanck krijgt mogelijk een moeilijke tegenstander voorgeschoteld. Agnieszka Radwanska (WTA-10) moet dan wel eerst voorbij Fiona Ferro (WTA-208).

koen

koen

MEER NIEUWS