Home » Geen categorie » Van Uytvanck knap naar kwartfinale van Katowice Open

Van Uytvanck knap naar kwartfinale van Katowice Open

Van Uytvanck knap naar kwartfinale van Katowice Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-105) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Katowice Open (Polen, $ 250 000). Ze versloeg in twee sets de Duitse Carina Witthoeft (WTA-74).

Van Uytvanck won voor de tweede keer op rij tegen een hoger geplaatste speelster op het Poolse indoortoernooi. In de eerste ronde haalde ze het gemakkelijk van het vierde reekshoofd, de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-49).

Ook in de tweede ronde kende Van Uytvanck weinig problemen, ditmaal tegen de 20-jarige Witthoeft. Na 1 uur en 20 minuten was de overwinning met 6-3 en 6-3 binnen.

De 21-jarige Belgische bereikt zo haar eerste kwartfinale van 2015. In die kwartfinale kan ze het mogelijk opnemen tegen Kirsten Flipkens (WTA-70). Flipkens speelt morgen nog haar tweede ronde tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-62). Na deze wedstrijd mag An-Sophie Mestach (WTA-112) in haar tweede ronde aan de bak tegen thuisspeelster en eerste reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-9).

Ysaline Bonaventure (WTA D-111) is de enige Belgische in het dubbelspel. Zij speelt aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-173). In de eerste ronde schakelden ze het vierde reekshoofd, het duo Beygelzimer (WTA D-83) en Hrdinova (WTA D-98) uit met 6-2 en 6-1. In de kwartfinale nemen Bonaventure en Schuurs het op tegen de Russische Kalashnikova (WTA D-88) en de Hongaarse Marosi (geen ranking).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws