Home » Geen categorie » Van Uytvanck knokt zich naar halve finale in Luxemburg

Van Uytvanck knokt zich naar halve finale in Luxemburg

Van Uytvanck knokt zich naar halve finale in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-47) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi van Luxemburg (€ 226 728). In de kwartfinale was ze in twee sets te sterk voor het zevende reekshoofd Barbora Strycova (WTA-42).

Naar haar knappe zege tegen tweede reekshoofd Ana Ivanovic (WTA-12) ging Van Uytvanck in de kwartfinale door op haar elan. In hun twee vorige ontmoetingen, waaronder vorig jaar in Luxemburg, kon onze landgenote nog niet eerder winnen van Strycova, maar vandaag nam ze revanche tegen de Tsjechische.

Van Uytvanck begon agressief aan de wedstrijd en ging in het eerste spelletje meteen door de opslag van Strycova. De Tsjechische wist nog wel terug te breaken, maar bij 3-3 ging onze landgenote opnieuw door de service van haar opponente. Bij 5-4 serveerde ze succesvol voor de eerste set, en bij het tweede setpunt was het raak: 6-4.

Ook in set twee pakte Van Uytvanck een vroege voorsprong, maar opnieuw wist Strycova terug te breaken. Bij 4-4 was het wel raak, en onze landgenote pakte ook set twee met 6-4.

In de halve finale moet Alison de baan op tegen de Japanse Misaki Doi (WTA-92), die verrassend vijfde reekshoofd Jelena Jankovic (WTA-22) naar huis stuurde. Het wordt hun eerste ontmoeting.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws