Home » WTA » Van Uytvanck knokt zich naar tweede ronde Mallorca

Van Uytvanck knokt zich naar tweede ronde Mallorca

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-44) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Mallorca (Spanje, $ 250 000). Ze maakte een set achterstand goed en won in drie sets.

Van Uytvanck stond in de openingsronde tegenover Aryna Sabalenka (WTA-43). Het was de eerste keer dat beide speelsters het tegen elkaar moesten opnemen. De Grimbergse kwam op een set achterstand te staan dankzij een break in het vierde spelletje van de openingsset. Zelf kon ze één breakpunt bij elkaar spelen maar slaagde er niet in die te verzilveren.

In de tweede manche won de Belgische haar opslagspelletjes iets eenvoudiger. In het zesde spelletje sloeg ze voor het eerst toe op de opslag van de Wit-Russische. Bij een 5-3 stand mocht ze serveren voor de set maar ze faalde. Van Uytvanck wist echter opnieuw te breaken en bracht de wedstrijd zo weer in evenwicht.

Sterke Van Uytvanck in slotset

In de derde manche moest Van Uytvanck nog enkele breakpunten wegwerken maar ze hield stand. In het zesde spelletje ging de Belgische door de opslag van haar tegenstandster en breide haar voorsprong even later uit tot 5-2.

Op de opslag van Sabalenka kreeg de Grimbergse haar eerste wedstrijdpunten. Bij het derde was het raak en ze maakte de partij uit met 3-6, 6-4 en 6-2 na 1 uur en 53 minuten wedstrijd. In de tweede ronde wacht ze op Kateryna Kozlova (WTA-65) of een kwalificatiespeelster of een lucky loser.