Home » Grand Slam » Roland Garros » Van Uytvanck met indrukwekkende comeback naar derde ronde Roland Garros

Van Uytvanck met indrukwekkende comeback naar derde ronde Roland Garros

Van Uytvanck met indrukwekkende comeback naar derde ronde Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-88) heeft zich voor de eerste keer in haar carrière geplaatst voor de derde ronde van een grandslam. Haar duel tegen Zarina Diyas (WTA-32) begon rampzalig in de eerste set maar onze landgenote vocht zich terug in de match en maakte de wedstrijd mooi af.

De match van Van Uytvanck tegen de Kazakse Diyas was voorzien voor Court 2 maar werd uiteindelijk verschoven naar Court 1. 32e reekshoofd Diyas startte duidelijk als favoriete en loste in de eerste set deze verwachtingen ook volledig in. Van Uytvanck werd overklast door de Kazakse en kon geen enkel spelletje winnen in de eerste set. Na amper 24 minuten stond er 6-0 op het scorebord.

De tweede set was het spiegelbeeld van de eerste set. Met de steun van het Belgische publiek begon Van Uytvanck steeds beter te spelen en scoorde mooie punten met dropshots en passeerslagen. Ze ging maar liefst drie keer door de opslag van Diyas en snelde in 27 minuten naar de setwinst met 6-1.

In de derde set hielden beide spelers elkaar in evenwicht tot 3-3. Bij 4-3 forceerde Van Uytvanck een beslissende break en ging daarna verder naar 5-3. De 21-jarige Belgische kon bij 5-3 serveren voor de match maar liet haar tegenstandster terugkomen. Van Uytvanck knokte zich echter naar twee matchpunten op de opslag van Diyas. Bij het tweede matchpunt kon onze landgenote na 1 uur en 27 minuten juichen om de zege. Toen begonnen de Belgische fans massaal “Waar is dat feestje?” te zingen. Van Uytvanck staat voor de eerste keer in haar carrière in de derde ronde op een grandslam. Daarin staat ze tegenover de Franse Kristina Mladenovic (WTA-54) die in de eerste ronde Eugenie Bouchard (WTA-6) uit het toernooi kegelde.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: tweede ronde”] Alison Van Uytvanck – Zarina Diyas (KAZ) [32] 0-6 6-1 6-4.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws