Home » Geen categorie » Van Uytvanck meteen onderuit in Indian Wells

Van Uytvanck meteen onderuit in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor Alison Van Uytvanck (WTA-46) zit het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA Premier) erop. Ze verloor van de Oekraïense kwalificatiespeelster Kateryna Bondarenko (WTA-70) in drie sets. Yanina Wickmayer (WTA-47) komt donderdag voor het eerst in actie.

Ook in 2015 moest Van Uytvanck reeds het onderspit delven tegen Bondarenko, de Oekraïense won hun enige onderlinge ontmoeting in Monterrey vorig jaar in twee sets. Bondarenko plaatste zich via de kwalificaties en begon goed aan haar partij tegen de Belgische, die niet al te best serveerde. In de eerste set werd Van Uytvanck driemaal gebroken, zelf ging ze één keer door de opslag van haar tegenstandster. De eerste set ging met 2-6 naar Bondarenko.

In de tweede set kon geen van beide speelsters een beslissend kloofje slaan, een tiebreak moest de uitkomst kiezen en daarin trok Van Uytvanck met 7-6(2) aan het langste eind. In de beslissende set moest onze landgenote echter opnieuw tweemaal haar opslag inleveren, en ze slaagde er niet meer in om Bondarenko onder druk te zetten. Met 2-6 ging ook de derde set naar de Oekraïense.

Wickmayer komt donderdag voor het eerst in actie in Indian Wells, zij neemt het op tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA-82) in de eerste ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS