Home » Geen categorie » Van Uytvanck moeizaam naar tweede ronde in Poitiers

Van Uytvanck moeizaam naar tweede ronde in Poitiers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Poitiers (Frankrijk, $ 100 000) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-79) haar partij in de eerste ronde gewonnen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck nam het in de eerste ronde op tegen de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-108). Onze landgenote kwam snel op voorsprong in de eerste set en won die met 6-3. In de tweede set kwam Van Uytvanck op achterstand, maar ze wist nog een tiebreak uit de brand te slepen, ze verloor die echter met 6-7(4). In de derde set kwam de Grimbergste al gauw aan de leiding en met 6-3 maakte ze de klus af. In de volgende ronde ontmoet ze de Franse Priscilla Heise (WTA-417), die een wildcard kreeg, of een kwalificatiespeelster.

In het dubbelspel heeft Yanina Wickmayer (WTA D-197) samen met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA D-440) de kwartfinale bereikt. Ze waren met 7-5 en 6-3 te sterk voor het Amerikaans-Nederlandse duo Bernarda Pera (WTA D-390- en Eva Wacanno (WTA D-139).

In het enkelspel komt Wickmayer (WTA-111) in actie tegen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-146), Maryna Zanevska (WTA-147) ontmoet de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-129) in haar eerste partij.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER