Home » Grand Slam » Van Uytvanck moet hoofd buigen in eerste ronde Australian Open

Van Uytvanck moet hoofd buigen in eerste ronde Australian Open

Alison Van Uytvanck (WTA-68) is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de Australian Open (Australië, Grand Slam) te bereiken. Ze verloor in twee sets van het vijftiende reekshoofd.

Van Uytvanck moest in haar eerste ronde in Melbourne aan de bak tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-15). Ze stonden voor de derde keer tegenover elkaar en wonnen elk één vorige ontmoeting. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin was de Tsjechische met 7-6 (3) te sterk.

In de tweede set leek de veer gebroken bij onze landgenote. Ze verloor twee keer haar opslag en keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Na 1 uur en 32 minuten stond de 7-6 (3) en 6-2 eindstand op het scorebord.

Volg de Australian Open 2023 live op Tennisplaza

Via de Tennisplaza Live Score mis je dit jaar niets van de wedstrijden van de Belgen op de Australian Open.

Supporter mee in onze Facebook-groep ‘Tennis fans in Belgium‘.