Home » Geen categorie » Van Uytvanck moet in Linz hoofd buigen voor vijfde reekshoofd

Van Uytvanck moet in Linz hoofd buigen voor vijfde reekshoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, $ 250 000) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-85) niet voor een verrassing kunnen zorgen. Sorana Cirstea (WTA-37), het vijfde reekshoofd, bleek een tikkeltje te sterk.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck won vorige maand nog het WTA-toernooi van Quebec en laste daarna een korte pauze in. In Linz maakte ze vandaag na drie en een halve week haar rentree. Met Cirstea, vorige week nog kwartfinaliste in Peking, kreeg ‘Ali’ wel meteen een taaie opponente voorgeschoteld.

Van Uytvanck geraakte maar moeilijk in haar ritme. Ze wist een eerste break nog wel ongedaan te maken, maar leverde in het achtste game opnieuw haar service in waardoor de Roemeense de set binnenhaalde met 3-6. Hetzelfde spelbeeld in het tweede bedrijf met onze landgenote die een vroege break uitwiste en uiteindelijk diep in de set weer gebroken werd, 3-6 5-7 was het eindverdict.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER