Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar hoofdtabel van Indian Wells, Mestach uitgeschakeld

Van Uytvanck naar hoofdtabel van Indian Wells, Mestach uitgeschakeld

Van Uytvanck naar hoofdtabel van Indian Wells, Mestach uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-111) en Alison Van Uytvanck (WTA-118) speelden dinsdag in de laatste kwalificatieronde van het WTA-tornooi van Indian Wells ($ 5 381 235) voor een plaats op de hoofdtabel van het enkeltornooi. Mestach dolf het onderspit met 6-4 en 6-2, terwijl Van Uytvanck met dezelfde cijfers zegevierde in haar partij.

An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck stonden dinsdag in Indian Wells op hetzelfde terrein geprogrammeerd. Mestach moest als eerste aan de slag tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA-75), eerste reekshoofd in de kwalificaties. Drie weken geleden ontmoetten beide speelsters elkaar al in de eerste ronde op het gravel van Rio de Janeiro, waar Hercog in twee sets te sterk was voor onze landgenote. Ook nu op het hardcourt van Indian Wells bleek de Sloveense de sterkste, na 1 uur en 35 minuten was de overwinning voor Hercog met 6-4 en 6-2.

Daarna mocht Alison Van Uytvanck de baan op tegen de Hongaarse Timea Babos (WTA-86), zesde reekshoofd van de kwalificaties. Van Uytvanck wist in de eerste set alle 4 breakpunten die ze tegen kreeg, af te weren, terwijl ze zelf haar eerste breakpunt onmiddellijk benutte, wat resulteerde in 6-4 setwinst. In de tweede set ging Van Uytvanck door op haar elan en kon ze twee keer door de service van de 21-jarige Hongaarse breken: 6-2 winst voor onze landgenote. Met deze overwinning plaatst Van Uytvanck zich als qualifier voor de hoofdtabel van Indian Wells.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws