Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar hoofdtabel van Miami Open

Van Uytvanck naar hoofdtabel van Miami Open

Van Uytvanck naar hoofdtabel van Miami Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-115) heeft haar tweede kwalificatieronde gewonnen op de Miami Open (Premier, $ 5,381,235). Ze vervoegt Kirsten Flipkens (WTA-57) en Yanina Wickmayer (WTA-92) op de hoofdtabel van het WTA-toernooi.

Van Uytvanck (foto) schakelde in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-102) vlot uit met 6-3 en 6-4.  In de tweede ronde nam ze het op tegen de 16-jarige wildcard Ingrid Neel (WTA-765) uit de Verenigde Staten. De Belgische had haar handen vol met het 16-jarige talent. De eerste set werd beslist in een tiebreak, Van Uytvanck kreeg verschillende setpunten en haalde het uiteindelijk met 9-7 in de tiebreak. De tweede set ging vlotter en werd door de Belgische gewonnen met 6-4.

Van Uytvanck vervoegt Flipkens en Wickmayer op de hoofdtabel. Mogelijk kan ze in de eerste ronde uitkomen tegen Flipkens die een kwalificatiespeelster lootte in de eerste ronde. Wickmayer neemt het in de eerste ronde op tegen thuisspeelster Sloane Stephens (WTA-45). Ze speelden nooit eerder tegen elkaar.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws