Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar kwartfinales in Frankrijk

Van Uytvanck naar kwartfinales in Frankrijk

Van Uytvanck naar kwartfinales in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck heeft zich donderdagnamiddag geplaatst voor de kwartfinales van de Open GDF Suez 42 in Andrezieux-Boutheon ($ 25 000). In de tweede ronde was ze in twee sets te sterk voor de Française Severine Beltrame, die een wildcard had gekregen van de organisatie.

Alison Van Uytvanck (WTA-200) – die vorige week nog de halve finales haalde in Glasgow ($ 10 000) – is dit jaar bezig aan haar eerste volledige seizoen. Nadat ze in juni afstudeerde kan ze zich vanaf nu dus volledig concentreren op het tennis. En dat loont, zo blijkt.

Hoewel Severine Beltrame op de 246ste plaats van de ranking staat, mag ze zeker niet onderschat worden. De 33-jarige Française stond in 2007 namelijk nog ruim in de top-40 van de wereld, en kan dus altijd gevaarlijk uit de hoek komen. Van Uytvanck was dan ook op haar hoede in het begin van de wedstrijd.

Openend met een ace, zette Van Uytvanck Beltrame meteen van bij het begin van de match onder druk. Daarna kregen beide dames twee breakpunten, maar was het Van Uytvanck die op haar derde breakkans als eerste een kloof kon slaan. De ervaren Française liet dat echter niet zomaar gebeuren en brak meteen terug om daarna mee te gaan tot 6-5. Toen vond Van Uytvanck het welletjes en brak ze op love om zo de set binnen te halen: 7-5.

In de tweede set wachtte de Belgische niet zo lang af. In het vierde game ging ze door de opslag van Beltrame en die voorsprong gaf ze niet meer af. Van Uytvanck kreeg het nog even moeilijk toen ze probeerde uit te serveren – en moest zelfs nog twee breakballen wegwerken – maar benutte uiteindelijk haar eerste matchpunt om het met 6-3 af te maken.

En zo bereikt Van Uytvanck de kwartfinales, een prestatie waar ze ook zelf blij mee is:

Alison Van Uytvanck

Heeft gewonnen van de Franse Beltrame met 7-5 en 6-3! Het was een goede match. Kwartfinale here i come. Verdere informatie volgt! Bedankt iedereen

In die kwartfinale komt Alison Van Uytvanck uit tegenover de Russische Ekaterina Bychkova (WTA-208). Bychkova en Van Uytvanck speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws