Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar tweede ronde in Hobart

Van Uytvanck naar tweede ronde in Hobart

Van Uytvanck naar tweede ronde in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-44) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de het WTA-toernooi van Hobart (WTA International, $ 250 000). In de eerste ronde was ze in twee sets te sterk voor de Duitse Carina Witthoeft (WTA-64).

Van Uytvanck boekte in Hobart haar eerste overwinning van het jaar, nadat ze in Auckland verrassend verloor van de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA-69). Ze stond reeds driemaal tegenover Witthoeft, de Duitse won twee van hun vorige ontmoetingen.

Van Uytvanck serveerde erg sterk in de eerste set, en wist de twee breakpunten op haar opslag keurig weg te werken. Ze ging tweemaal door de opslag van haar opponente, en won de eerste set met 6-2. In de tweede set moest de tiebreak de beslissing brengen, daarin trok onze landgenote met 7-6(5) aan het langste eind.

In de tweede ronde moet Van Uytvanck het opnemen tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-49) of de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-60). Eerder slaagde Ysaline Bonaventure (WTA-170) er niet in om zich te plaatsen voor de hoofdtabel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws