Home » Nieuws » Van Uytvanck naar tweede ronde in Indian Wells, emotionele Zanevska nipt onderuit

Van Uytvanck naar tweede ronde in Indian Wells, emotionele Zanevska nipt onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-58) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Indian Wells (VS, WTA 1 000). Maryna Zanevska (WTA-68) ging nipt onderuit, maar gaf haar Oekraïense tegenstandster een warme omhelzing bij afloop.

Van Uytvanck stond in Indian Wells tegenover Dalma Galfi (WTA-105). Onze landgenote begon goed aan de wedstrijd, maar kon een vroege voorsprong niet vasthouden. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (3) naar Van Uytvanck. In de tweede set trok onze landgenote met 6-4 aan het langste eind. De Kazachse Elena Rybakina (WTA-20) wordt de volgende tegenstandster in de tweede ronde.

Zanevska, die Oekraïense roots heeft, moest aan de bak tegen de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA-54). Ze vochten een erg spannend duel uit waarin Kostyuk na meer dan drie uur nipt met 7-6 (5), 6–7 (6) en 5-7 aan het langste eind trok. Na afloop volgende een emotionele knuffel aan het net. Kostyuk komt in de tweede ronde uit tegen Elise Mertens (WTA-23).

Flipkens dubbelt verder

Kirsten Flipkens (WTA D-122) heeft zich samen met Sania Mirza (WTA D-49) geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel. Ze waren met 6-3, 3-6 en 10-7 te sterk voor Shuko Aoyama (WTA D-4) en Aleksandra Krunic (WTA D-44). In de tweede ronde volgt een confrontatie met vijfde reekshoofden Gabriela Dabrowski (WTA D-9) en Giuliana Olmos (WTA D-21).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS