Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar tweede ronde in Katowice

Van Uytvanck naar tweede ronde in Katowice

Van Uytvanck naar tweede ronde in Katowice

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-105) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Katowice (Polen, $ 250 000). Ze moest het voor de derde keer dit jaar opnemen tegen vierde reekshoofd Magdalena Rybarikova (WTA-49), en trok opnieuw aan het langste eind.

In de eerste set ging Van Uytvanck bij 3-2 door de opslag van haar tegenstandster. Ze speelde geconcentreerd en haalde daarna opnieuw haar opslagspelletje binnen, waardoor Rybarikova moest serveren om in de set te blijven. Dit lukte haar niet, en zo ging de eerste set met 6-2 naar onze landgenote.

In de tweede set moest Van Uytvanck enkele breakpunten toestaan, maar de Slovaakse kon deze niet verzilveren. ‘Ali’ plaatste de beslissende break, en won ook de tweede set met 6-3. In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de winnares van het duel tussen Tereza Smitkova (WTA-57) en Carina Witthoeft (WTA-74).

Drie andere Belgische meisjes komen later nog in actie in de eerste ronde. Zevende reekshoofd Kirsten Flipkens (WTA-70) ontmoet de Duitse Annika Beck (WTA-75), tegen wie ze in 2012 verloor in Moskou. Yanina Wickmayer (WTA-92) staat voor een lastige opgave tegen thuisspeelster en topreekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-9) en An-Sophie Mestach (WTA-112) ontmoet voor het eerst de Poolse Magdalena Frech (WTA-433)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws