Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar tweede ronde in kwalificaties in China

Van Uytvanck naar tweede ronde in kwalificaties in China

Van Uytvanck naar tweede ronde in kwalificaties in China

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van het WTA-toernooi van Wuhan in China ($2 440 070). Op hardcourt versloeg ze in twee sets de Franse Mladenovic.

In het Chinese Wuhan probeert Van Uytvanck (WTA-79) via de kwalificaties de hoofdtabel te bereiken. Ze moet daarvoor eerst twee kwalificatierondes overleven. De 20-jarige Belgische is het negentiende reekshoofd in de kwalificaties en moest in de eerste kwalificatieronde spelen tegen een haalbare tegenstander, de 21-jarige Kristina Mladenovic (WTA-90).

Van Uytvanck rekende met Mladenovic af in twee sets. Ze won de eerste set gemakkelijk met 6-2. In de tweede set bood haar Franse tegenstander meer weerwerk. Van Uytvanck bleek op de beslissende momenten toch weer de sterkste en pakte de tweede set met 7-5.

In de tweede en laatste kwalificatieronde in Wuhan wacht voor Van Uytvanck een duel met de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-69). De 34-jarige Schiavone stond ooit op nummer 4 op de WTA-ranking maar is ondertussen weggezakt uit de top 60. Als Van Uytvanck de hoofdtabel haalt, kan ze daar uitkomen tegen Kirsten Flipkens. Flipkens staat immers al op de hoofdtabel van Wuhan en speelt daar in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeelster.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws