Home » Grand Slam » Wimbledon » Van Uytvanck onderuit op Wimbledon

Van Uytvanck onderuit op Wimbledon

Van Uytvanck onderuit op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-46) is er niet in geslaagd om zich bij David Goffin (ATP-15) en Kirsten Flipkens (WTA-96) te voegen in de tweede ronde op Wimbledon. Ze verloor van de Amerikaanse kwalificatiespeelster Bethanie Mattek-Sands (WTA-158) in twee sets.

De 30-jarige Mattek-Sands staat vooral bekend als dubbelspeelster, dit jaar won ze aan de zijde van Lucie Safarova zowel de Australian Open als Roland Garros. In Wimbledon won ze drie kwalificatiewedstrijden om zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Na haar succesverhaal op Roland Garros sukkelde Van Uytvanck met een blessure, waardoor haar voorbereiding op het grasseizoen verstoord werd.

De opslag van Van Uytvanck liet het in de eerste set wat afweten, terwijl de Amerikaanse wel sterk serveerde. Aan één break had Mattek-Sands genoeg om de set met 6-3 binnen te halen. Ook in de tweede set liep de Amerikaanse al snel 5-2 uit. Onze landgenote wist nog vijf matchpunten te redden, maar uiteindelijk moest ze bij het zesde wedstrijdpunt toch het hoofd buigen.

Aan de zijde van Hao-Ching Chan (WTA D-36) uit Taiwan komt Van Uytvanck nog wel in actie in het dubbelspel.

[alert type=”info” title=”Wimbledon: eerste ronde”]Alison Van Uytvanck – Bethanie Mattek-Sands (USA) 3-6 2-6[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws