Home » Geen categorie » Van Uytvanck op een wedstrijd van hoofdtabel Neurenberg

Van Uytvanck op een wedstrijd van hoofdtabel Neurenberg

Van Uytvanck op een wedstrijd van hoofdtabel Neurenberg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-92) is haar ultieme voorbereiding op Roland Garros goed begonnen. In de kwalificaties van het WTA-toernooi van Neurenberg ($ 226 750) won ze al bij al makkelijk haar eerste wedstrijd.

Van Uytvanck is rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel van Roland Garros en dus wil ze de week voor de start, net als Yanina Wickmayer (WTA-83), nog wat extra ritme opdoen op gravel. Daarvoor zakte ze af Neurenberg in Duitsland, waar ze als tweede reekshoofd in de kwalificaties moet aantreden.

In de eerste ronde moest ze daar de baan op tegen de Tsjechische Katerina Vankova (WTA-245). Zij speelden al drie keer eerder tegen elkaar, en het was twee keer Ali die het laken naar haar toe trok, in 2011 en 2013. Hun enige ontmoeting op gravel, uit 2012, was echter voor Vankova.

Ditmaal was Van Uytvanck echter niet van plan om zich op gravel te laten doen. Steunende op een sterke service (11 aces!) kon ze zich het grootste deel van de match uit de problemen houden. Toch moest ze nog zeven breakpunten in de eerste set wegwerken. Eén daarvan lukte niet, maar door zelf twee keer te breaken, was de set toch binnen: 6-3.

In de tweede set werd de Belgische niet meer aan het wankelen gebracht. Ze kwam helemaal niet meer in de problemen op haar eigen service en brak zelf opnieuw een keer. 6-4 was het verdict en zo plaatste Van Uytvanck zich voor de laatste kwalificatieronde.

Daarin neemt ze het op tegen de Australische Arina Rodionova (WTA-254). Mocht ze ook deze match winnen, dan vervoegt ze Wickmayer op de hoofdtabel. Zij mag het in de eerste ronde opnemen tegen de Russische Evgeniya Rodina (WTA-95). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws