Home » WTA » Van Uytvanck op één zege van hoofdtabel in Dubai, Flipkens hard onderuit

Van Uytvanck op één zege van hoofdtabel in Dubai, Flipkens hard onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-47) de laatste kwalificatieronde bereikt. Kirsten Flipkens (WTA-81) redde het niet.

Achtste reekshoofd Van Uytvanck moest het opnemen tegen de Slovaakse Kristina Kucova (WTA-164). De Grimbergse begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set gingen de kansen heen en weer en Kucova wist enkele matchpunten weg te werken toen ze serveerde om in de wedstrijd te blijven. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (3) naar onze landgenote.

In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-59), die met 6-1 en 6-4 te sterk was voor de Italiaanse Giulia Gatto-Monticone (WTA-149).

Flipkens redt het niet

Kirsten Flipkens - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Kirsten Flipkens – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Flipkens stond in de tweede kwalificatieronde tegenover de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-385), met wie ze vorig seizoen regelmatig dubbelde. Flipper had haar dagje niet en moest na amper 58 minuten met 1-6 en 1-6 het hoofd buigen.

Flipkens en Van Uytvanck dubbelen samen

In Dubai werd inmiddels ook geloot voor het dubbelspel, waar Flipkens (WTA D-28) en Van Uytvanck (WTA D-126) samen een duo vormen. In de eerste ronde nemen ze het op tegen Demi Schuurs (WTA D-14) en Kveta Peschke (WTA D-21).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS