Home » Geen categorie » Van Uytvanck opnieuw in top 100, Mertens weer hoogste ranking

Van Uytvanck opnieuw in top 100, Mertens weer hoogste ranking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de nieuwe rankings van de WTA die maandagochtend werden gepubliceerd, zien we opnieuw drie Belgen in de top 100. Alison Van Uytvanck (WTA-99) maakte haar rentree. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck stijgt vijf plaatsen en komt voor het eerst sinds haar terugkeer uit blessureleed opnieuw in de top 100 terecht. Zo timmert ze gestaag maar zeker weer aan de weg naar de top 50. Haar hoogste ranking was op de 41e stek en dateert van 2015. Elise Mertens (WTA-46) schuift zonder te spelen één plaatsje op naar haar nieuwe beste ranking. Kirsten Flipkens (WTA-82) wint twee plaatsen. Yanina Wickmayer (WTA-129) noteert twee plaatsen lager.

In de lagere regionen zien we vijf plaatsen winst voor Ysaline Bonaventure (WTA-282) en acht plaatsen winst voor Kimberley Zimmermann (WTA-328) die zo haar hoogste notering vast heeft. An-Sophie Mestach (WTA-296) dreigt uit de top 300 te vallen, ze verloor twee posities. Greet Minnen (WTA-502), die revalideert van een rugblessure, tuimelt 51 plaatsen in de rankings. Deborah Kerfs (WTA-590) zakt maar liefst 60 plaatsen en Eliessa Vanlangendonck (WTA-774) zakt 33 posities.

In de dubbelrankings zien we hoogste noteringen voor Kirsten Flipkens (WTA D-39, +1) en Elise Mertens (WTA D-55, +1).

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER