Home » Geen categorie » Van Uytvanck pakt in Tapei (en tegen Wickmayer) eerste WTA-titel

Van Uytvanck pakt in Tapei (en tegen Wickmayer) eerste WTA-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-129) heeft in China het WTA-toernooi van Tapei op haar naam geschreven. In de finale klopte ze Yanina Wickmayer (WTA-59) met 6-4 en 6-2. Voor de negentienjarige Belgische is het haar eerste WTA-titel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zowel Van Uytvanck als Wickmayer voelden zich al een hele week in hun sas op het Chinese hardcourt. Voor de finale gaf Van Uytvanck slechts één set prijs, Wickmayer zelfs geen enkele. Toch was het Van Uytvanck die in de finale na één uur en vijf minuten mocht juichen.

Voor Van Uytvanck was het de eerste WTA-finale in haar nog prille carrière, Wickmayer streed voor de tiende keer voor een eindoverwinning en blijft steken op drie titels (Linz (2009) en Estoril (2009) en Auckland (2010)).

Van Uytvanck kan er in Tapei bovendien een dubbel feestje van maken. Momenteel speelt de Belgische aan de zijde van de Duitse Anna-Lena Friedsman (WTA D-368) nog de finale van het dubbelspel.

Alison Van Uytvanck en Yanina Wickmayer - © VTV Toptennis Facebookgroep
Alison Van Uytvanck en Yanina Wickmayer – © VTV Toptennis Facebookgroep

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER