Alison Van Uytvanck (WTA-50) heeft een knappe week op het WTA-toernooi van Boedapest (Hongarije, International) perfect afgerond. Ze knokte zich in de finale voorbij Marketa Vondrousova (WTA-81) en wint daardoor voor de tweede opeenvolgende keer het toernooi.

Van Uytvanck overleefde in de halve finale in de Hongaarse hoofdstad Boedapest nipt haar partij tegen het vijfde reekshoofd. In de finale moest ze aan de bak tegen de 19-jarige Tsjechische Vondrousova. Het werd hun tweede duel. In 2017 moest onze landgenote het hoofd buigen, maar nu stond de titel op het spel voor de titelverdedigster.

De eerste set begon abominabel voor Van Uytvanck. Ze moest van het begin achtervolgen en moest in een mum van tijd de set met 6-1 prijsgeven. De tweede set verliep een pak spannender. Onze landgenote haalde het nipt met 7-5.

In de beslissende set keerde de partij duidelijk in het voordeel van Van Uytvanck. Met sterkere opslagen en twee breaks ging de Belgische naar 6-2 en volgt zich hierdoor op als winnares van het toernooi.

Van Uytvanck reageerde op sociale media verheugd op haar titel: “Wat een ongeloofelijke week! Ik won het toernooi van Boedapest voor het tweede jaar op rij! Zware matchen! Dankjewel voor dit fantastische evenment. Ik wil ook mijn trainer Michiel Antheunis bedanken! Ook een speciale danku voor Kirsten Flipkens om me deze week te coachen. Dankjewel voor de steun en op naar de volgende!”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.