Home » Geen categorie » Van Uytvanck stelt nieuwe coach voor

Van Uytvanck stelt nieuwe coach voor

Van Uytvanck stelt nieuwe coach voor

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-112) heeft een vervanger gevonden voor Ann Devries. Alain De Vos wordt vanaf september de nieuwe coach van de Grimbergse. Devries gaat vanaf dan aan de slag als Sportief Directeur in het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen.

De Vos heeft als coach al heel wat internationale ervaring. Hij was in het verleden vooral actief in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten en is de laatste tien jaar actief als spelerscoach op het WTA-circuit. Zo was hij onder meer gedurende zes jaar de persoonlijke coach van Monica Puig (WTA-34), die in Rio een gouden medaille veroverde.

Van Uytvanck is opgetogen over de samenwerking: “Een nieuwe coach zorgt automatisch voor nieuwe accenten in je ontwikkeling. Ik kan alleen maar baat hebben bij de ruime ervaring van Alain. Ik concentreer me nu op mijn laatste kwalificatieronde want zou graag een mooi resultaat neerzetten op de US Open. Bij mijn thuiskomst start ik de samenwerking met Alain.”

Ook De Vos ziet de samenwerking met zijn pupil zitten: “Na vele jaren in het buitenland voelt het goed om nu ook in eigen land voor Tennis Vlaanderen aan de slag te kunnen gaan. Ik ken Alison vanuit het circuit en kijk enorm uit naar deze samenwerking.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws