Home » Geen categorie » Van Uytvanck stoot door in Luxemburg, Wickmayer gaat onderuit

Van Uytvanck stoot door in Luxemburg, Wickmayer gaat onderuit

Van Uytvanck stoot door in Luxemburg, Wickmayer gaat onderuit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Luxemburg (€ 226 728) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-47) zich geplaatst voor de tweede ronde. Yanina Wickmayer (WTA-48) redde het niet tegen het zevende reekshoofd. Ysaline Bonaventure (WTA D-65) gaat verder in het dubbelspel.

Van Uytvanck
nam het in de eerste ronde op tegen de Nederlandse kwalificatiespeelster Richel Hogenkamp (WTA-131). De 21-jarige Grimbergse won de eerste set met 6-2, maar in de tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Van Uytvanck met 7-6(4) aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met tweede reekshoofd Ana Ivanovic (WTA-12).

Yanina Wickmayer - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)
Yanina Wickmayer – © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)
Wickmayer redde het niet tegen zevende reekshoofd Barbora Strycova (WTA-42). Het lukte onze landgenote niet om door de opslag van haar tegenstandster te gaan, maar zelf werd ze driemaal gebroken. De Tsjecische trok na 1 uur en 20 minuten met 6-4 en 6-2 aan het langste eind. Kirsten Flipkens (WTA-98) speelt woensdag haar eerste ronde wedstrijd tegen Madison Brengle (WTA-40).

In het dubbelspel plaatsen Bonaventure en Stephanie Vogt (WTA D-88) zich voor de kwartfinale, na 3-6 6-3 en 10-6 winst tegen Claudia Coppola (WTA D-1197) en Silvia Soler-Espinosa (WTA D-72). In de kwartfinale volgt een duel met de Belgische tandem Alison Van Uytvanck (WTA D-121) en An-Sophie Mestach (WTA D-91).

Voor Elise Mertens (WTA D-132) zit het toernooi erop, ze verloor samen met de Zwitserse Xenia Knoll (WTA D-124) met 3-6 en 5-7 van Misaki Doi (WTA D-207) en Oksana Kalashnikova (WTA D-83).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws