Home » Geen categorie » Van Uytvanck strandt op zucht van finale

Van Uytvanck strandt op zucht van finale

Van Uytvanck strandt op zucht van finale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-91) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi van Hong Kong (International, $ 250 000). In de halve finale kwam ze net iets te kort om derde reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-36) te verslaan.

Van Uytvanck en Pliskova speelden eerder dit jaar al eens tegen elkaar in Nürnberg. Toen was het de Tsjechische die in twee sets won en ook nu was het Pliskova die het beste startte. Van Uytvanck kon haar kansen niet benutten en moest met lede ogen aanzien hoe Pliskova naar 1-6-winst stoomde.

In de tweede set een heel ander verhaal. Van Uytvanck begon beter en beter te spelen en zette Pliskova onder druk. Deze keer kon ze wel een break afdwingen en met een stevige opslag (ze won maar liefst 13 van de 14 punten op haar eerste opslag) pakte ze dan ook de set: 6-4. Na een warmteonderbreking ging Ali gewoon verder op haar elan. Ze nam een vroege break voorsprong en bleef goed serveren. Alles leek er op te wijzen dat het Van Uytvanck zou zijn die het finaleticket zou binnenhalen, maar bij 4-3 sloeg Pliskova genadeloos toe. Ze pakte meteen het eerste kansje dat ze in twee sets had gekregen en hing de bordjes terug gelijk. Van Uytvanck kreeg daarna nog een kans om meteen haar voorsprong terug te pakken, maar toen haar dat niet lukte was de veer gebroken. Het eerste wedstrijdpunt op eigen opslag kon de Belgische nog wegwerken, maar het tweede was wel raak voor Pliskova: 4-6.

Van Uytvanck wint door deze halve finale heel wat plaatsjes op de ranglijst en zal maandag op plaats 78 uitkomen, een nieuwe beste prestatie voor de Belgische. Volgende week probeert Van Uytvanck haar goede vorm door te trekken in Gaungzhou (International, $ 500 000).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws