Home » Grand Slam » Roland Garros » Van Uytvanck strijdend ten onder tegen Radwanska op Roland Garros

Van Uytvanck strijdend ten onder tegen Radwanska op Roland Garros

In de tweede ronde op Roland Garros heeft Alison Van Uytvanck (WTA-113) niet kunnen stunten tegen Agnieszka Radwanska (WTA-10). De Belgische kon haar niveau niet aanhouden en moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Poolse.

Van zenuwen was er bij Van Uytvanck bij het begin van deze wedstrijd niet veel sprake. De Belgische begon uitstekend aan de partij en ging meteen bij het eerste spelletje door de opslag van Radwanska. De Poolse maakte te veel onnodige fouten maar kon profiteren van een minder vlot draaiende opslag bij Van Uytvanck. Radwanska kon haar break achterstand dan ook gauw goedmaken. De Grimbergse liet zich niet van de wijs brengen en ging kort daarna opnieuw door de opslag van haar tegenstander.

Bij een 5-4 stand mocht ze serveren voor de set, maar liet het daarin afweten. Ze liet het initiatief te veel aan de Poolse die hiervan dankbaar gebruik maakte. De twee stevenden af op een tiebreak waar Van Uytvanck opnieuw op een voorsprong kwam. Die gaf ze niet meer uit handen en maakte de set uit met 7-6 (3). Een verrassing in de maak op het Court Suzanne-Lenglen?

Te hoge foutenlast nekt de Belgische

Van Uytvanck bleef worstelen met haar opslag en stapelde de fouten op. In geen tijd stond Radwanska twee breaks voor, een onoverbrugbare achterstand. De Poolse zette de bordjes weer gelijk door de tweede manche binnen te halen met 2-6.

In de derde en beslissende set kon de Belgische haar opslagniveau ietwat omhoog krikken, maar ook Radwanska schakelde een versnelling hoger. In tegenstelling tot de vorige twee sets, beperkte Radwanska haar onnodige fouten drastisch en zette zo meer druk bij Van Uytvanck om de punten te scoren. De Belgische kon geen kansen meer creëren op de opslag van de Poolse en moest zelf twee keer haar opslag inleveren. Na een wisselvallig wedstrijd was het na 2u22 over and out voor de Belgische. De setstanden waren 7-6 (3), 2-6 en 3-6.

Van Uytvanck kan terugblikken op een mooi toernooi waarin ze zich eerst door de kwalificaties moest worstelen. Ze had vandaag zeker kansen om de scalp van Radwanska te nemen, maar kon haar niveau uit de eerste set niet vasthouden. Dit moet echter vertrouwen geven voor de rest van het seizoen.