Alison Van Uytvanck (WTA-80) heeft de Hungarian Ladies Open in Boedapest (Hongarije, $ 226 750) op haar naam geschreven. In de finale verraste ze topreekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-33).

Van Uytvanck ging in Boedapest voor haar derde WTA-titel, nog nooit verloor ze een WTA-finale. Ze stond voor de tweede keer in haar carrière tegenover de Slovaakse Cibulkova, die nipt hun vorige duel in Wimbledon in 2014 wist te winnen. De Grimbergse begon sterk aan de partij, kwam al snel een break op voorsprong, en ging op het eind nogmaals door de opslag van het topreekshoofd. Na 42 minuten stond het 6-3 voor Van Uytvanck.

In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Cibulkova deelde de lakens uit en kwam met 3-6 langszij. Flipkens praatte Van Uytvanck moed in en in de derde set leek het beter te gaan. Onze landgenote overleefde enkele lastige opslagspelletjes en wist stand te houden tot 5-5. Toen schakelde Van Uytvanck een versnelling hoger, ze ging door de opslag van Cibulkova en mocht serveren voor de wedstrijd. Ze redde en breakpunt en bij het eerste matchpunt was het raak: 7-5!

Dankzij haar titel zal Van Uytvanck een mooie sprong maken op de WTA-ranglijst, ze stijgt dertig plaatsen en komt terecht op de 50e positie.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.