Home » Geen categorie » Van Uytvanck stunt tegen Rybarikova op Diamond Games

Van Uytvanck stunt tegen Rybarikova op Diamond Games

Van Uytvanck stunt tegen Rybarikova op Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison van Uytvanck (WTA-102) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de BNP Paribas Fortis Diamond Games. Ze versloeg in twee korte sets de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-47) en is de eerste Belgische die zich kan plaatsen voor de tweede ronde.

De 20-jarige Van Uytvanck kreeg een wildcard van de organisatie en greep deze kans met beide handen. Rybarikova staat nochtans meer dan 50 plaatsen hoger gerangschikt dan Van Uytvanck, maar dat was nauwelijks te merken in deze wedstrijd.

In de eerste set kon de Belgische rekenen op een sterke service. Ze had een hoog opslagpercentage, namelijk 80 % en won maar liefst 15 van de 16 punten op haar eigen eerste opslag. De Slovaakse had meer moeite met haar service en had vaak een tweede service nodig, waardoor de Belgische het tempo kon opleggen.

Bij 2-2 kreeg Van Uytvanck haar eerste breakkans, die ze meteen ook pakte. Van Uytvanck laat regelmatig haar talent en klasse zien met prachtige dropshots en sterk volleywerk. Beide meisjes zoeken regelmatig het net op, wat resulteerde in enkele knappe passing shots van de Belgische. Bij 5-2 kreeg Van Uytvanck haar eerste twee setpunten, maar deze werden allebei weggewerkt door de Slovaakse. Het derde setpunt was het goede en zo ging de eerste set met 6-2 naar de Belgische.

Ook in de tweede set startte de Belgische goed. Ze won vlot haar eerste opslagspel, maar kreeg bij 1-1 onmiddellijk drie breakpunten tegen. Ze kon deze nog wegwerken, maar Rybarikova kon uiteindelijk de eerste break van de tweede set forceren. De 26-jarige Slovaakse kreeg terug hoop en Van Uytvanck begon meer onnodige fouten te maken. Rybarikova behield haar eigen service en kwam aan de leiding met 3-1. Het zesde game van de tweede set was een belangrijk en felbevochten game, dat uiteindelijk werd gewonnen door onze landgenote. Van Uytvanck herpakte zich en gaf de wedstrijden niet meer uit handen. Ze liet de Slovaakse niet meer in de wedstrijd komen en snelde naar een 6-2 6-3 overwinning.

Tijdens het on court-interview liet Van Uytvanck weten dat ze het fijn vond om familie en vrienden in de zaal te hebben. Ook bedankte ze haar coach en het publiek.

In de tweede ronde zal Van Uytvanck het opnemen tegen de Duitse Andrea Petkovic (WTA-12). De Duitse is het derde reekshoofd in Antwerpen en was vrij in de eerste ronde. Het wordt de eerste onderlinge ontmoeting tussen beide meisjes.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws