Home » Geen categorie » Van Uytvanck te sterk voor nummer 29 van de wereld in Peking

Van Uytvanck te sterk voor nummer 29 van de wereld in Peking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-52) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Peking (Hardcourt). Ze haalde het in twee sets van de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-29).

Dankzij het forfait van nummer 1 Serena Williams stond Van Uytvanck rechtstreeks op de hoofdtabel in de Chinese hoofdstad Peking. Op het hardcourt moest ze het in de eerste ronde opnemen tegen de Slowaakse Schmiedlova die een twintigtal plaatsen hoger staat dan haar.

Onze landgenote begon meteen uitstekend aan haar openingsduel. Ze ging met drie breaks naar 5-0 en maakte de set met 6-2 af na een half uur. Ook in de tweede set liep Van Uytvanck uit naar 4-0 maar liet ze de Slowaakse nog terugkeren. De Belgische miste twee matchpunten maar maakte bij haar derde matchbal wel een einde aan de match. Na 1 uur en 10 minuten stond de 6-2,6-4-eindstand op het scorebord.

In de tweede ronde staat Van Uytvanck tegenover de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-18), die als 15e reekshoofd vrij was in de eerste ronde. In september hield Vinci in de halve finale van de US Open nog verrassend Serena Williams van een “Grand Slam”.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS