Home » Geen categorie » Van Uytvanck verbaast in Miami, Wickmayer uitgeschakeld

Van Uytvanck verbaast in Miami, Wickmayer uitgeschakeld

Van Uytvanck verbaast in Miami, Wickmayer uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-115) heeft zich verrassend geplaatst voor de tweede ronde op de Miami Open (Premier, $ 5,381,235). Ze versloeg de hoger gerangschikte Magdalena Rybarikova (WTA-47). Yanina Wickmayer (WTA-92) verloor kansloos in haar eerste ronde.

Van Uytvanck overleefde eerst knap twee kwalificatierondes en bereikte zo de hoofdtabel. In de eerste ronde moest ze het opnemen tegen de Slovaakse Rybarikova (WTA-47). Rybarikova stond wel meer dan zestig plaatsen hoger op de WTA-ranking maar onze landgenote won in februari op de Diamond Games wel knap van de Slovaakse.

In Miami vochten Van Uytvanck en Rybarikova een spannend duel uit. De 21-jarige Belgische pakte de eerste set met 7-5 maar ging in de tweede set met 6-2 onderuit. In de beslissende derde set keerde Van Uytvanck de situatie volledig om en maakte ze de match met 6-0 af na een duel van 2 uur en 22 minuten. In de tweede ronde moet onze landgenote spelen tegen het Italiaanse dertigste reekshoofd Camila Giorgi (WTA-37). Ze spelen voor de eerste keer tegen elkaar.

Wickmayer werd snel uitgeschakeld in Miami. Ze verloor in de eerste ronde kansloos van de Amerikaanse thuisspeelster Sloane Stephens (WTA-45). Wicky moest met 6-1 en 6-3 het onderspit delven tegen de Amerikaanse top 50-speelster. Kirsten Flipkens ging eerder ook al in de eerste ronde onderuit tegen de Zwitserse Stefanie Voegele (WTA-103), waardoor Van Uytvanck als enige Belgische speelster in Miami overblijft.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws