Home » WTA » Van Uytvanck verliest derde kwalificatieronde na bizarre wedstrijd en vier wedstrijdpunten

Van Uytvanck verliest derde kwalificatieronde na bizarre wedstrijd en vier wedstrijdpunten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-48) vervoegt Kim Clijsters en Elise Mertens (WTA-22) niet op de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier). De Belgische verloor haar derde en laatste kwalificatiewedstrijd.

Dubbelspecialiste Katerina Siniakova (WTA-58 en WTA D-9) had wel 2 uur en 23 minuten én drie sets nodig om zich van Van Uytvanck te ontdoen.

Beide dames hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht, tot Siniakova bij 3-3 door de opslag van Van Uytvanck ging. Even later had de Tsjechische alles in handen om de eerste set te beslissen, maar Ali brak terug en kende plots een erg sterk momentum: 7-5.

In de tweede set ging de Belgische door op haar elan. Meteen ging ze op love door de opslag van Siniakova, maar die brak op haar beurt al even snel terug. Veel regelmaat viel er in de punten die volgden niet meer te bespeuren en na nog enkele breaks over en weer, besloot de Tsjechische met 2-6.

Katerina Siniakova - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Katerina Siniakova – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Wisselvallig

Set drie verliep opnieuw erg wisselvallig. Van Uytvanck, aangemoedigd door coach Michiel Antheunis en vriendinnen Greet Minnen (WTA-106) en Kirsten Flipkens (WTA-83), kwam een break voor, maar kon niet bevestigen. Uitserveren lukte haar niet ondanks vier wedstrijdpunten. Even later slaagde Siniakova er wel in: 5-7 en einde verhaal voor de Belgische.

Van Uytvanck komt later vandaag, samen met Flipkens (WTA D-28), wel nog in actie in het dubbelspel.

Greet Minnen, Kirsten Flipkens en Michiel Antheunis - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Greet Minnen, Kirsten Flipkens en Michiel Antheunis – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS