Home » Xtra » Van Uytvanck verliest grootvader

Van Uytvanck verliest grootvader

Van Uytvanck verliest grootvader

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-76) is er dinsdag niet in geslaagd om zich op het ITF-toernooi van Poitiers (Frankrijk, $ 100 000) te plaatsen voor de tweede ronde. De Belgische verloor verrassend van de Zwitserse kwalificatiespeelster Xenia Knoll (WTA-291). Op haar website liet Van Uytvanck echter weten dat haar grootvader zondag overleed en ze zich daarom niet kon concentreren op de wedstrijd. “Ik had graag gewonnen voor hem”, luidt het op alisonvanuytvanck.be.

Met het oog op volgend seizoen besloot Van Uytvanck om nog enkele ITF-toernooien aan haar seizoenseinde toe te voegen. Op het indoortoernooi van Poitiers, het eerste van een reeks van vier, moet de Belgische dus al meteen na de eerste ronde haar koffers pakken. Knoll trok de overwinning in drie sets (6-4, 4-6 en 6-4) naar zich toe.

“Ik had vandaag graag gewonnen voor mijn grootvader”, liet Van Uytvanck na afloop op haar website weten. “Hij is zondag overleden en ik had deze wedstrijd graag aan hem opgedragen. Het was echter te moeilijk om mij te kunnen concentreren op de wedstrijd aangezien ik de hele tijd aan hem dacht en hem enorm zal missen. Hij was niet alleen mijn grootvader, maar ook mijn peter en ik zag hem doodgraag.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws