Home » Nieuws » Van Uytvanck verovert titel in Nur-Sultan

Van Uytvanck verovert titel in Nur-Sultan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison (WTA-89) heeft het WTA-toernooi van Nur-Sultan (Kazachstan, WTA 250) op haar naam geschreven. Het is haar zesde WTA-titel.

Van Uytvanck stond in de finale tegenover topreekshoofd Yulia Putintseva (WTA-47). De eerste set ging met 1-6 naar de thuisspeelster, maar daarna zette onze landgenote de scheve situatie recht. Met 6-4 en 6-3 knokte Van Uytvanck zich naar de titel in Kazachstan. Het is haar eerste WTA-titel in twee jaar en de zesde titel uit haar carrière.

“Na de eerste set bleef ik knokken voor elk punt, ik heb geprobeerd om in mezelf te geloven. Het was een moeilijk jaar voor mij, maar dit geeft vertrouwen. Ik kon Putintseva nog nooit eerder verslaan, maar nu win ik hier in haar thuisland, dat betekent veel voor mij”, zei Van Uytvanck na afloop.

Van Uytvanck past voor Indian Wells omwille van de lange reis, en komt opnieuw in actie in Tenerife, gevolgd door nog enkele toernooien. Dankzij haar zege zal Van Uytvanck opnieuw een mooie sprong voorwaarts maken op de ranking, richting top 50.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS