Home » Geen categorie » Van Uytvanck verslaat Hantuchova voor plaatsje in kwartfinales

Van Uytvanck verslaat Hantuchova voor plaatsje in kwartfinales

Van Uytvanck verslaat Hantuchova voor plaatsje in kwartfinales

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Hong Kong (International, $ 250 000). Daarvoor versloeg ze tweede reekshoofd Daniela Hantuchova in drie sets.

Met haar makkelijke overwinning tegen Katarzyna Piter (WTA-122) eerder deze week bewees Alison Van Uytvanck (WTA-91) al dat ze de goede vorm te pakken had. In de tweede ronde zou ze die goede vorm ook meer dan nodig hebben tegen de Slowaakse Daniela Hantuchova (WTA-57), een ex-nummer 5 van de wereld. De 31-jarige Hantuchova heeft doorheen haar carrière ook nog eens pakken ervaring opgedaan, en dus begon het tweede reekshoofd als grote favoriete aan de partij.

Toch was het Van Uytvanck die het best aan de wedstrijd startte. Met een break nam ze een optie op de eerste set, maar toen liet Hantuchova de partij kantelen. “Toen ik voorstond krikte Hantuchova haar niveau op waardoor het moeilijk werd voor mij”, was Van Uytvancks analyse na de match. Met 3-6 was het dan ook de Slowaakse die de eerste set pakte.

In de tweede set was het de beurt aan Ali om haar niveau op te krikken. Met stevig tennis zette ze haar Slowaakse tegenstandster onder druk en stoomde ze door naar 6-2-winst. Ook in de derde set bleef Van Uytvanck de partij controleren. Opnieuw ging ze vroeg door Hantuchova’s opslag, en bij 5-2 zag het er dan ook allemaal heel rooskleurig uit voor de Belgische. Door zelf het initiatief te nemen, wist het tweede reekshoofd echter terug te breaken tot 5-4 en kon ze gaan serveren om de bordjes helemaal op gelijke hoogte te hangen.

Van Uytvanck riep haar coach op de baan en daar putte ze blijkbaar het nodige vertrouwen uit. “Hij zei me dat ik in mezelf moest blijven geloven. Ik zou haar in het volgende spelletje wel breaken”, aldus Van Uytvanck. En zo geschiedde. Hantuchova kwam nog op 40-0, maar met vijf punten op rij zorgde Ali alsnog voor een 6-4-overwinning.

“Ik ben heel blij dat ik hier doorheen ben gekomen”, liet een stralende Van Uytvanck weten. Veel tijd om van haar overwinning te genieten krijgt Van Uytvanck echter niet. Vrijdag neemt ze het namelijk al op tegen de Australische kwalificatiespeelster Jarmila Gajdosova (WTA-99) met als inzet een plekje in de halve finales.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws