Home » WTA » Van Uytvanck vlot naar tweede ronde Karlsruhe

Van Uytvanck vlot naar tweede ronde Karlsruhe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-60) heeft gemakkelijk de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Karlsruhe (Gravel, $115,000).

Van Uytvanck speelt als topreekshoofd op het gravel van Karlsruhe. In de eerste ronde won ze met 6-4 en 6-1 van thuisspeelster Tamara Korpatsch (WTA-108).

Voor Van Uytvanck volgt in de tweede ronde een duel met de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-249). Vierde reekshoofd Greet Minnen (WTA-81) plaatste zich eerder ook al vlot voor de tweede ronde in het enkelspel.

Belgische zeges in dubbelspel

In het dubbelspel waren de Belgen ook succesvol. Kimberly Zimmerman (WTA D-77) is samen met de Poolse Katarzyna Piter (WTA D-81) het topreekshoofd in het dubbeltoernooi.

Kimberley Zimmermann - © Tennis Club Caserta
Kimberley Zimmermann – © Tennis Club Caserta

Zimmerman en Piter wonnen hun eerste ronde met 6-1 en 6-2 van Amina Anshiba (WTA D-122) en Maria Timofeeva (WTA D-208) en bereikten hierdoor de halve finale. In de halve finale spelen Zimmerman en Piter tegen Mayar Sherif (WTA D-123) en Panna Udvardy (WTA D-136).

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography
Greet Minnen – © Jimmie48 Tennis Photography

Minnen (WTA D-64) won ook haar eerste ronde in het dubbelspel. Samen met de Slovaakse Tereza Mihalikova (WTA D-73) klopte ze Julia Lohoff (WTA D-90) en Rebecca Marino (WTA D-189) met 7-5 en 7-5.

Minnen kent haar tegenstanders nog niet in de halve finale in het dubbeltoernooi. Mogelijk volgt er een Belgisch duel met Van Uytvanck (WTA D-75) en Yana Sizikova (WTA D-96). Van Uytvanck en haar dubbelpartner moeten in hun eerste ronde nog wel voorbij Mihaela Buzarnescu (WTA D-245) en Mai Hontama (WTA D-577).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS