Home » WTA » Van Uytvanck voorbij taaie klant naar tweede ronde Rome

Van Uytvanck voorbij taaie klant naar tweede ronde Rome

Van Uytvanck voorbij taaie klant naar tweede ronde Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi in Rome (Italië, € 2 703 000) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-49) zich knap geplaatst voor de tweede ronde. Ze won na een sterke partij in drie sets. 

Van Uytvanck moest het in de eerste ronde opnemen tegen Samantha Stosur (WTA-60), de US Open-kampioene van 2011. Het was de eerste ontmoeting met de Australische die een wild card kreeg van de organisatie.

Er was weinig spanning in de eerste manche want beide dames wonnen hun opslagspelletjes relatief eenvoudig. Enkel Van Uytvanck moest één breakpunt wegwerken. In de onvermijdelijke tiebreak moest de Belgische nipt het onderspit delven.

Van Uytvanck verhoogt de druk

In de tweede set stond er geen maat op de Grimbergse die de druk op Stosur stelselmatig verhoogde. Ze kwam op een break voorsprong en hield die vast voor setwinst. Ook in de derde manche speelde Van Uytvanck ijzersterk en kon Stosur in haar opslagspelletjes bedreigen.

Van Uytvanck ging twee keer door de opslag van haar tegenstander en maakte de partij uit na 2 uur en 19 minuten. Het werd 6-7 (6), 6-3 en 6-2 voor de Belgische. Zo staat ze in de tweede ronde. Daarin wacht een topduel met het nummer twee van de plaatsingslijst Caroline Wozniacki (WTA-2). Het wordt de eerste confrontatie met de Deense.

koen

koen

Meer nieuws