Home » Nieuws » Van Uytvanck voorbij Venus Williams, Goffin en Mertens onderuit op US Open

Van Uytvanck voorbij Venus Williams, Goffin en Mertens onderuit op US Open

Van Uytvanck voorbij Venus Williams, Goffin en Mertens onderuit op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-42) heeft de tweede ronde op de US Open bereikt. David Goffin (ATP-62) en Elise Mertens (WTA-32) moeten meteen hun koffers pakken.

Nadat Greet Minnen (WTA-109) in de eerste ronde van de US Open in drie sets verloor van ex-US Openwinnares Sloane Stephens (WTA-53) en Maryna Zanevska (WTA-98) op maandag de tweede ronde bereikte, was het de beurt aan Van Uytvanck, Goffin en Mertens om te starten aan hun US Open.

Van Uytvanck kreeg de eer om op het Arthur Ashe Stadium te spelen tegen de 42-jarige Venus Williams (WTA-1445) die de US Open won in 2000 en 2001. Onze landgenote domineerde de eerste set. Ze haalde het met 6-1 tegen Williams die naar haar vorm op zoek was.

In de tweede set maakten Van Uytvanck en Williams er een spannende strijd van. Van Uytvanck haalde het uiteindelijk met 7-5 in de beslissende tiebreak. In de tweede ronde volgt een duel met de Franse kwalificatiespeelster Clara Burel (WTA-131) die in twee sets won van Wimbledonwinnares Elena Rybakina (WTA-25).

(lees verder onder de video en Instagramposts)

Goffin vs. Lorenzo Musetti (ATP-30)

Goffin had een moeilijke opdracht tegen zesentwintigste reekshoofd Lorenzo Musetti. Het werd een ware thriller. Goffin won de eerste set met 6-3, maar Musetti keerde terug met 7-5 en 6-4.

Onze landgenoot dwong vervolgens met 6-3 een vijfde set af. Daarin moest Goffin uiteindelijk in een tiebreak met 11-9 het onderspit delven. De Luikenaar leidde met 7-4, maar Musetti knokte zich finaal naar de zege. De Italiaan speelt in de tweede ronde tegen de Nederlander Gijs Brouwer (ATP-181).

(lees verder onder de video en tweet)

Mertens vs. Irina-Camelia Begu (WTA-34)

Mertens won in haar eerste ronde tegen Irina-Camelia Begu de eerste set met 6-3. De Roemeense keerde echter terug met 6-2 en 6-3. Door haar nederlaag komt er een einde aan Mertens’ indrukwekkende reeks: sinds 2018 bereikte ze op elke Grand Slam minstens de derde ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws