Alison Van Uytvanck (WTA-52) lijkt het goede ritme gevonden te hebben. Op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International) plaatste ze zich voor de halve finale.

In de kwartfinale op het Marokkaanse gravel, stond Van Uytvanck tegenover een andere landgenote, niemand minder dan Ysaline Bonaventure (WTA-122), die duidelijk ook in vorm verkeert. De Luikse knokte zich immers vanuit de kwalificaties naar de hoofdtabel en versloeg in de tweede ronde een speelster die meer dan 60 plaatsen hoger op de wereldranglijst staat.

Voor Van Uytvanck en Bonaventure werd het hun eerste ontmoeting op het WTA-circuit. Bonaventure begon met serveren, maar miste haar start volledig en moest meteen een break toestaan. Ze brak terug in het vierde game en vanaf toen hielden de dames gelijke tred. Bij een 6-5 voorsprong ging ze opnieuw door de opslag van Van Uytvanck en haalde zo de eerste set binnen, 7-5.

De tweede manche opende met een erg spannend spel, waarin Van Uytvanck uiteindelijk het laken naar zich toe trok. Sterker nog, ze kwam vlot 4-0 voor. Bonaventure spartelde tegen en na vier keer deuce pakte ze dan toch een game. Daar bleef het echter bij, met 6-1 zette Van Uytvanck de eerste stappen naar een derde set.

De derde en beslissende set bracht niet meer het verhoopte spektakel waarvoor de eerste drie kwartier wedstrijd het publiek warm maakte. Maar liefst vier love games en evenveel breaks zorgden niet meer voor de nodige spanning. Van Uytvanck leek haar niveau op te krikken, terwijl Bonaventure het hare niet meer haalde. Na nauwelijks een half uur stond de 6-2 einduitslag op het bord.

In de halve finale krijgt Van Uytvanck het aan de stok met Maria Sakkari (WTA-51).

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.